Ceva bun: Cosulete cu gem si nuca

/
0 Comments
Pentru ca nu am mai postat nimic de 2 saptamani, m-am gandit sa va arat cum se face prajitura mea preferata. De fapt este vorba despre cosulete cu nuca si gem, o reteta foarte usoara cu care mama mea ma rasfata de fiecare data cand merg acasa. Cu siguranta ati mancat si voi macar o data aceste cosulete , iar acum cand va voi da reteta sper sa incercati sa faceti singuri deoarece este super usor. Sa incepem zic:

Ingrediente cosulete:

500 g faina                                               4 linguri lapte
250 g unt/ untura                                      75 g linnguri zahar
4 galbenusuri                                            1 lingura bicarbonat de amoniu
2 linguri ulei                                              2 linguri zeama de lamaie
                                                           
Mod de preparare:

Se freaca galbenusurile cu zaharul pana se obtine o crema. Se adauga apoi untul/untura, laptele, uleiul, coaja de portocala si bicarbonat de amoniu stins cu zeama de lamaie. Se framanta bine pana arata ca cel din imagine.



Se iau formele de cosulete, iar in interior se pune aluat dand forma cosuletelor. Aveti grija sa nu lipiti aluatul prea tare de forma deoarece atunci cand vor fi gata coapte nu se vor putea desprinde.


Dupa ce am umplut formele de cosulete cu aluat, punem cate o lingurita de gem in fiecare.


Pentru umplutura, adica spuma pe acre o punem deasupra inainte de a da la cuptor, avem nevoie de:

4 albusuri                                                          1 cana de nuci macinate
3 linguri de cacao                                               coaja rasa de portocala
5 linguri de zahar

Mod de preparare:

Albusurile se bat spuma impreuna cu zaharul. Cand s-au intarit se adauga nucile macinate, cacaoa si coaja rasa de portocala. Trebuie sa arate ceva de genul acesta:


Urmatorul pas este sa adaugam aceasta spuma peste cosuletele in care am pus gemul


Cuptorul se incalzeste inainte si se da la foc mediu pentru aproximativ 20-25 de minute


Intre timp se pregateste zaharul pudra prin care se dau cosuletele dupa ce le scoatem de la cuptor. Eu am facut zahar pudra in casa deoarece am o masina care se pricepe sa faca asta;))


Atunci cand sunt gata, bezeaua de pe cosulete trebuie sa fie aurie. 


Imediat ce am scos tava cu cosuletele din cuptor avem grija sa le desprindem de pe forma cat mai repede deoarece apoi ne va fi mult mai greu. Dupa ce le scoatem din forme le dam prin zaharul pudra.





POFTA BUNA!












You may also like

Niciun comentariu: